Новини

                                             Знову до школи   

ДНІ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ "ЧИСТЕ ПОДВІР'Я"

13.11 - 17.11. 2017

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

КОНКУРС МАЛЮНКІВ ТА ПЛАКАТІВ "СВІТ ПРАВ ОЧИМА ДІТЕЙ"

Районний семінар вчителів початкових класів та вихователів дошкільних груп

Заняття у дитячому садку

Урок у 1 класі «Склад числа 5. Порівняння чисел у межах 5. Поняття вищий, нижчий. Написання чисел»

                

Інтегрований урок (Я у світі. Українська мова) у 3 класі «Сім’я. Склад сім’ї. Розвиток зв’язного мовлення. Складання інструкції «Як виготовити рамку для фотографії».

                                                    

14 жовтня – 75-та річниця утворення УПА

Вчителем історії  Куликовським В.П. до  75-ї річниці утворення УПА був проведений виховний захід та  відеолекторій «Українські  повстанці – наші  герої» , а класні керівники провели  тематичні виховні години до відзначення Дня захисника України з запрошенням воїнів АТО: «Дорогою воїнів-захисників України».

День захисника України та День українського козацтва

 14 жовтня Україна відзначає потрійне свято. Цього року Грищенецька школа урочисто відзначила цю подію. У святково прикрашеному класі зібрались учні, вчителі та наші герої – земляки, які з автоматом в руках відстоювали мир на сході нашої країни. На захід завітали Царкозенко Богдан та Мотриченко Євген, колишні випускники школи. Поезії, пісні та танець до сліз зворушили серця присутніх. 

               

"Учитель - то достойний знань вінець!"

Погожий осінній день зібрав вчителів та учнів на професійне свято наших освітян. Весело та емоційно учні вітали своїх вчителів. Вони подарували їм вірші, пісні, танці, усмішки та гарний настрій. Також на це урочисте свято була запрошена ветеран педагогічної праці Дейнеко Ольга Степанівна, яка поділилася спогадами та подякувала організаторам свята.

22 вересня 2017р.

ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

22 вересня 2017 року учні нашої школи долучилися до відзначення Дня партизанської слави. Вчитель історії Куликовський В.П. разом з учнями 7-9 класів провів тематичну лінійку «Хай вічно горить вогонь пам’яті».  Також пройшли уроки мужності, які мали на меті  сформувати в молоді основ гуманістичного світогляду, високих культурних та моральних цінностей, почуття патріотизму, національної гідності та свідомості.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МИРУ

18.09 -22.09 оголошено Тижнем миру та пам’яті. З нагоди цієї події у навчальному закладі пройшла інформаційна хвилина присвячена Всесвітньому Дню миру, проведений конкурс малюнків на асфальті «Україна – мирна країна, Україна – квітуча земля», флешмоб «Ми за мир», учні 1-4 класів підтримали Всеукраїнську освітню компанію «Голуб миру», взявши участь у акції.

           

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ

У рамках відзначення Дня фізкультури та спорту у нашій школі з 04.09. 2017 по 08.09.2017 р. проходив Олімпійський тиждень. Всі знають, що здоров'я - це найцінніший скарб. Тому метою проведення Олімпійського тижня була популяризація фізкультури та спорту, пропаганда здорового способу життя, залучення учнів до активних занять фізкультурою.. Вчителями фізкультури  були проведені веселі старти серед учнів початкових класів. Педагог - організатор- Остапець Н.В.- провела  відеолекторій «Українські спортсмени – гордість нації» для учнів 5 -11 класів. Крім того,  учні школи взяли активну участь  у районних змаганнях з футболу на базі Бобрицького НВК.

01 вересня 2017 рік

ЗНОВУ В ШКОЛУ

Урочисто і святково розпочався навчальний рік у Грищенецькому НВК. Цей рік став ювілейним – школа відсвяткувала 50-річний ювілей, а на першовересневому святі зустрілися три покоління: першокласники 1967 року, випускники 1967 року та першокласники 2017 року. Після свята класні керівники провели традиційні перші уроки.

01 червня 2017

SUMMER LANGUAGE CAMP 

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ 

"КНИГОМАНІЯ 2017"

Вітаємо ученицю 6 класу Полоз Поліну з першим місцем у  районному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Книгоманія 2017".

ВЕСНЯНИЙ СУБОТНИК

23 березня вчителями та учнями нашої школи проведене масштабне прибирання шкільного подвір'я та прилеглих територій.  Учні початкових класів вимели шкільні доріжки, а учні 5 - 10  класів прибрали територію від опалого листя та гілля. Працювали завзято та дружньо. Тепер навколо нашої школи чистота та порядок. 

Дякуємо всім за співпрацю!

ПАТРІОТИЧНИЙ ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України 14 березня у школі відзначали День українського добровольця. З нагоди цього свята 0 14.00 учні закладу долучились до Всеукраїнського дитячого флешмобу, а також взяли участь у Міжнародній акції на підтримку державної символіки «Тризуб – це Україна». 

 

                                                                        

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ

 З 9 по 17 березня у навчальному закладі пройшов тиждень Шевченкового слова. З метою вшанування пам’яті великого Кобзаря у навчальному закладі було проведено ряд заходів, зокрема, свято «…І мене в сім’ї великій…», яке підготувала і провела вчитель української мови Фурса Т.М. , бібліотекар закладу Остапець Н.В. організувала викладку літератури « Велет нації у нашому серці». У день народження поета наші школярі долучились до Всеукраїнського поетичного флешмобу. Також був проведений конкурс на кращого декламатора віршів Т.Г.Шевченка та вікторина «Шевченкіана».

Березневий сонячний день зібрав мам, бабусь, сестричок, вчителів та жителів села Грищенці у сільському Будинку культури, щоб вшанувати жінку-матір і привітати зі святом. Перед присутніми виступили вихованці д/с та школярі. З дитячих вуст лунали вірші і пісні про маму і бабусю, але найбільше гостей приємно вразила танцювальна майстерність вихованців д/с та школярів. Свято пройшло на високому емоційному рівні.

                                          

ГРА "СОНЯШНИК"

У Грищенецькому НВК стало традицією брати участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник». У затишному кабінеті української мови та літератури зібралися знавці рідної мови – учні 1-10 класів. Кожен учасник гри отримав ілюстровану книжку з трьохрівневими завданнями. Учні з цікавістю розв’язували завдання, а найбільше школярам сподобались ребуси. Тепер ми з нетерпінням чекаємо результатів.

КОНКУРС ДРУЖИН ЮНИХ ПОЖЕЖНИКІВ

З метою формування навичок пожежної безпеки з учнями школи був проведений конкурс дружин юних пожежників. У змаганнях взяли участь учні 5-9 класів. Конкурсна програма складалася з привітання, конкурсу капітанів, гри з глядачами, домашнього завдання. Учні разом з класними керівниками старанно підготувалися до конкурсу. Школярі показали свої знання та вміння з пожежної безпеки.

 У змаганнях перемогла команда «Вогнеборці» (учні 8 класу).

          

АКЦІЯ " ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРШОЦВІТИ"

В рамках акції «Збережемо першоцвіти» у нашій школі вчителем біології Лазарчук С.М. серед учнів 1-6 класів був проведений конкурс малюнків. Переможці акції були відзначені грамотами. Класними керівниками 1-10 класів були проведені виховні заходи спрямовані на збереження першоцвітів.

РАЙОННА ГРА "ЛІДЕР"

Перший весняний день зібрав лідерів шкіл району у стінах Мартинівського НВК. Учні із задоволенням брали активну участь у конкурсах. Гра пройшла на високому емоційному та патріотичному рівні. Лідери показали свої знання, таланти, ерудицію, винахідливість. Учень нашого навчального закладу Чубар Олег посів почесне ІІІ місце.

" НАША ПОЕТЕСА - ЛЕСЯ УКРАЇНКА"

Традиційно, в кінці зими, учні навчального закладу зібрались, щоб вшанувати пам'ять великої дочки українського народу – Лесі Українки. З вуст школярів лунали поетичні твори талановитої поетеси. Бібліотекар школи ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом невтомного борця за свободу. Під час перегляду відеолекторію учні дізнались багато цікавого про дитинство, юність та молодість відомої поетеси. На нашу думку, такі заходи заохочують до читання та поглибленого вивчення творчості Лесі Українки, викликають почуття любові до природи рідного краю, українського народу , Батьківщини.

ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

21 лютого – День рідної мови. Саме з нагоди цього свята в Грищенецькому НВК вчителями української мови та літератури був проведений КВК між учнями 5-6 класів. Знання з рідної мови продемонстрували присутнім команди «Всезнайків» та «Соловейків». Вдало підібрані конкурси, завдання, ребуси, патріотичні пісні викликали в присутніх багато позитивних емоцій та приємних вражень. З перевагою в 1 бал перемогли учні 5 класу.

Ми вважаємо, що саме такі заходи викликають в учнів патріотичні почуття, бажання глибше і досконаліше вивчати рідну мову.

 

               

                               

УРОК ПАМ'ЯТІ " НЕБЕСНА СОТНЯ"

З нагоди третьої річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні у школі відбувся урок пам’яті. Класна кімната зібрала учнів 5-10 класів. Разом з учителем історії Куликовським В.П. школярі згадали трагічні події трирічної давнини. Учні вступали в дискусії, висловлювали власну думку, щодо подій, які відбувалися в Україні в лютому 2014 року. Присутні переглянули відеофільм «Небесна Сотня».Урок закінчився вшануванням пам’яті героїв хвилиною мовчання. Бібліотекар  навчального закладу Остапець Н.В. підготувала інформаційну викладку літератури, приурочену цим трагічним подіям.

РАЙОННИЙ СЕМІНАР ВЧИТЕЛІВ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

        17 лютого Грищенецька школа радо відчинила свої двері перед вчителями зарубіжної літератури району та методистами відділу освіти. Учні навчального закладу зустріли гостей хлібом - сіллю на вишитому українському рушникові.

       Спочатку школярі презентували присутнім свою школу. Презентація висвітлила методичну, виховну та позакласну роботу школи.

       Гості були приємно вражені декламаторськими здібностями та артистичністю учнів.

       Після презентації на урок зарубіжної літератури запросила гостей досвідчений вчитель, спеціаліст І категорії Романюк Майя Василівна .По закінченню уроку вчителі та методисти обмінялись думками, поділились досвідом.

      Зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері.

   

                                                              

" ЦІНА ЧУЖОЇ ВІЙНИ"

15 лютого - День вшанування. пам’яті загиблих на території інших держав. Педагогами – організаторами Остапець Н.В., Шевченко Ю.М. та учнями 9-го класу був проведений виховний захід «Ціна чужої війни». Школярі навчального закладу пройнялися до болю душевною поезією, прозою та зворушливістю афганських пісень. Продовжив захід вчитель історії Куликовський В.П.. Переглядаючи відеолекторій, учні, в черговий раз переосмислили значимість афганської війни та її вплив на долі солдат. Школярі захоплювались мужністю та героїзмом юнаків та чоловіків.

ТИЖДЕНЬ ГЕОГРАФІЇ

З 23 по 30 січня в школі був проведений тиждень географії, який підготувала вчитель географії Письмак С.І. . Протягом тижня були проведені конкурси плакатів та малюнків «Планета в твоїх руках», вікторина «Навколо світу», географічний брейн - ринг для 8 і 9 класу. Тиждень географії закінчився КВК, який пройшов весело та емоційно. Учні проявили свою кмітливість, творчість, винахідливість та показали свої знання з географії.

                                                

" ПІД КРУТАМИ ПІШЛИ В БЕЗСМЕРТЯ"

27 січня шкільна аудиторія зібрала юнаків та дівчат на тематичний вечір «Під Крутами пішли в безсмертя». З вуст школярів прозвучали проза, вірші, спогади про ті події, які відбулися в 1919 році. Тематичний вечір закінчився хвилиною мовчання пам’яті героїв Крут. В цей день не забули вшанувати пам'ять жертв Голокосту.

 

Другий семестр 2016 -2017 навчального року у Грищенецькому НВК розпочався декадою національного виховання. У школі до Дня Соборності України класними керівниками були проведені виховні години, патріотичні діалоги. Виховний захід «Свято єдності українського народу», який провели педагоги – організатори та учні 8 класу, об’єднав всіх учнів та вчителів школи.

До цієї події в навчальному закладі був проведений конкурс малюнків «Моя країна – Україна», інтелектуальна гра «Свою Україну любіть», конкурс патріотичного вірша та пісні. Цикл заходів до Дня Соборності закінчився відеолекторієм, який продемонстрував вчитель історії та правознавства Куликовський В.П.

                               

Андріївські вечорниці

З метою вшанування традицій та звичаїв українського народу серед чисельних заходів спрямованих на формування національно патріотичного виховання є традиційне святкування Андріївських вечорниць та свято Калити. Дотепними жартами, українськими піснями, запальними танцями, ворожінням, пухкенькими варениками та смачною калитою порадували присутніх господиня свята та учні середніх та старших класів.

Акція "Допоможи зимовим птахам" 

На допомогу зимуючим птахам учні 5-6 класів, під керівництвом вчителя трудового навчання Порожнього Д.В. власноруч виготовили годівнички. Через годину пернаті дякували своїм рятувальникам.

Всеукраїнський тиждень права

До Всеукраїнського тижня права в Грищенецькому НВК було проведено ряд заходів: викладка літератури «Права дитини в правовій державі», виховні години, бесіди, відеолекторій «Конвенція ООН про права дитини», конкурс плакатів та малюнків.

                             

    

6 грудня - День Збройних Сил України

Місячник "Молодь за здоровий спосіб життя"

Грудневого святкового дня затишний клас Грищенецького НВК зібрав усіх хлопчиків, юнаків та чоловіків – працівників навчального закладу. Зі щирими словами привітань до них звернулися дівчатка та жінки – колеги. Після святкового концерту вчителем захисту Вітчизни Порожнім Д.В. був продемонстрований фільм «Збройні сили України – міць і сила нашої держави.

З метою пропаганди здорового способу життя серед учнівської молоді традиційно проводиться місячник «Молодь за здоровий спосіб життя». За цей період в навчальному закладі проводилися анкетування, зустрічі з медпрацівниками, конкурси плакатів та малюнків, книжкові виставки, інформаційні вісники, відеолекторії. Всі ці заходи були спрямовані на поширення інформації та проведення роз’яснювальної роботи про важливість здорового способу життя. 

Акція "16  Днів  проти насилля"

В рамках акції «16 днів проти насилля» в Грищенецькому НВК було заплановано та проведено ряд заходів. З інформаційного вісника учні детальніше ознайомилися з кожною датою, що включає в себе акція. Бібліотекарем Остапець Н.В. організована тематична поличка та інформаційний вісник. Учні 5-10 класів намалювали тематичні плакати. Педагогами – організаторами був проведений відео лекторій «Жорстокість та насилля в підлітковому світі». Романюк І.А. провела урок дружби «Дружба – найцінніший скарб». Класними керівниками були проведені тренінги, круглі столи, бесіди, виховні години.

                                                    

 

01 грудня 2016

"ДРУЖБА - НАЙЦІННІШИЙ СКАРБ"

Справжню дружбу неможливо ні виміряти, ні оцінити. Вона не має ціни, як картини пензля великих майстрів минулого. Щира дружба — повітря, без якого не можна жити, а друзі - найголовніші люди в житті кожної людини. До них ми приходимо зі своїми перемогами і поразками, радощами і прикрощами, це ті люди, які підтримають в будь-якій ситуації і зможуть протягнути руку допомоги.Вчора у нашій школі вчитель початкових класів Романюк І.А. разом зі своїми учнями  провела свято дружби  " Дружба - найцінніший скарб!". Ірина Анатоліївна підготувала  багато цікавих завдань та конкурсів про дружбу. Діти активно приймали участь в конкурсах, відповідали на запитання вікторини, розучували мирилки, створювали дерево дружби, співали пісень та декламували вірші про дружбу. Учні  з радістю ділилися своїми думками про своїх товаришів та про безцінні життєві скарби, які вони отримують від дружби - щирість, підтримку, спілкування, милосерддя.

       "ПАМ'ЯТЬ НЕ СТЕРТИ РОКАМИ"

        Четверта субота листопада – поминальний День жертв голодомору 1932-1933 р.р. Цей пам’ятний та скорботний день об’єднав усіх українців. 25 листопада в навчальному закладі педагогами  - організаторами був проведений позакласний захід «З присвятою замордованим голодом», який зібрав вчителів та учнів школи. На початку заходу була запалена Свічка скорботи. До глибини душі усіх присутніх зворушила пісня О. Білозір «Свіча», а від перегляду відеофільму про ті страшні роки у багатьох присутніх в очах з’явились сльози.                                                       

                   Учні декламували вірші та читали прозу. Пам'ять безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей була вшанована хвилиною мовчання.

    До 84-ї річниці голодомору в Україні бібліотекарем школи була організована виставка фотографій та викладка літератури «Голодомор 1932-1933 р.р.».

"ХАЙ ДИТИНА ЗНАЄ КОЖНА - ЖАРТУВАТЬ З ВОГНЕМ НЕ МОЖНА"

До місячника пожежної безпеки у Грищенецькому НВК педагогами – організаторами Остапець Н.В.,  Шевченко Ю.М. та класними керівниками 1-6 класів був організований конкурс малюнків «Хай дитина знає кожна – жартувать з вогнем не можна».Переможцями конкурсу стали учні 3 класу Свиридченков Богдан та Зуєв Валентин (класний керівник Шевченко Ю.М.), учениця 4 класу Казанцева Вікторія (класний керівник Градоблянська В.В.) та учениця 5 класу Полоз Поліна (вч. образотворчого мистецтва Остапець Н.В.).Весело та інсценізовано пройшов виховний захід «Ти вогонь не підпускай , спалахне усе і край» у 2 класі (класний керівник Романюк І.А.). До учнів завітали казкові герої, які вчили їх правил протипожежної безпеки.А в учнів 1 класу захоплююче і цікаво пройшла гра – драматизація «Обережно! Електрика!», яку провела Порожня І.І..  На гру до першокласників завітала сама Пані Електрика. В елементах гри, діти зрозуміли як правильно слід користуватися електричними приладами.

                                           

Педагогами – організаторами Остапець Н.В. та Шевченко Ю.М. для учнів школи був організований перегляд відеоролика та документального фільму «Пожежна безпека. Правила поведінки під час пожежі».

На думку організаторів заходу учні добре засвоїли правила протипожежної безпеки»

21 .11.2016

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада –День Гідності та Свободи. У навчальному закладі педагогами – організаторами, класними керівниками були проведені виховні години, уроки Мужності, позакласний захід «Хроніка двох революцій», конкурс плакатів, тематична викладка літератури, патріотичні діалоги та демонстрація відеофільму «Україна – територія гідності і свободи».

                     

КОНКУРС МАЛЮНКІВ НА ПРОТИПОЖЕЖНУ ТЕМАТИКУ " ХАЙ ДИТИНА ЗНАЄ КОЖНА - ЖАРТУВАТЬ ВОГНЕМ НЕ МОЖНА !"

 

КОНКУРС МАЛЮНКІВ " СВІТ МОЇХ ПРАВ"  

11 листопада 2016 рік

ІНФОРМАЦІЙНО - ПІЗНАВАЛЬНИЙ ЗАХІД "ВЕЛИКА БІДА ВІД МАЛЕНЬКОЇ БАТЕРЕЙКИ" 

                                     

                                                                                                                                     

Сьогодні у нашій школі відбувся інформаціно- пізнавальний захід для учнів 1 - 10 класів "Велика біда від маленької батерейки". Захід проводила вчителька фізики - Зозуля Ольга Миколаївна. Вона розповіла про те, що  звичайна пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води або двадцять кубометрів ґрунту.  Точних даних, скільки їх потрапляє на  смітники, немає, але за приблизними підрахунками щороку в Україні викидають близько 4,5 тисяч тонн елементів живлення. Ольга Миколаївна пояснила, що   замість смітника, до якого батарейка потрапляє, мала б опинитися у спеціалізованому пункті прийому. Та нажаль,  є лише три заводи, у Європі,  які мають потужності для перероблення батарейок. Один з них — у Німеччині, другий — у Франції. А торік минулого вересня відкрився третій – в Україні. У зв'язку з цим у нашій школі розпочалася екологічна акція - збирання використаних батерейок, яка спрямована на попередження забруднення навколишнього середовища.

 Не викидайте батерейки у смітник, а збирайте і передавайте у спеціалізовані пункти!

9 листопада 2016 рік 

СВЯТО РІДНОЇ МОВИ "ЦІЛЮЩЕ ДЖЕРЕЛО". 

 ПРЕЗЕНТАЦІЯ "МНОГОЦІННЕ СЛОВО".

“Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.”

Панас Мирний

31  жовтня 2016 рік

СВЯТО ДЛЯ УЧНІВ 1- 6 КЛАСІВ "КАРНАВАЛЬНИЙ ХЕЛОВІН"

01 вересня 2016р

                     ПЕРШИЙ УРОК У 2016-2017 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

  

“Від проголошення Незалежності до нової України”

01 вересня 2016р. 

Дорогі педагоги, учні, батьки!

Знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Знову вулиці міст і сіл розквітають від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість – переплелися разом. Це наш край, наша держава зустрічають День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.

Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю, чи випускників середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, які будуть втілювати отримані знання в реальному житті. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.

З усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

Зі святом Вас!

Адміністрація школи

02 червня 2016 р.                                 SUMMER LANGUAGE CAMP

  

      

                    Ice breaker "Knee to knee"                             Ice breaker "My name is... and I like to..."

         

                                                                  Ice breaker   "Questions Jar"    

                  

               

Playing board games

 

" Baby if you love me..."

     

 

 30 травня 2016р. 

                ЛІТНІЙ МОВНИЙ ТАБІР "SUMMER SAFARI"

Для кожного учня літні канікули - це найбільше свято, найкращий відпочинок. Літо для наших учнів розпочалося з пришкільного мовного табору "Summer Safari". Відкриття табору відбулося 30 травня. У таборі задіяні 15 учнів 4-5 класів. Тематика табору- світ диких тварин. 

Основна мета роботи мовного табору- зацікавити учнів вивченням іноземних мов, допомогти подолати мовний та психологічний бар'єри. 

Вчитель іноземної мови, Тітова Євгенія Олександрівна підібрала завдання  розвивального та розважального характеру: презентації, ігри, змагання, створення проектів, виготовлення поробок, перегляд відеороликів тощо.

Перші дні табору пройшли весело та цікаво. 

         

                                          Створення  диких тварин з пластикових тарілок

       

                                                                                   Гра "ABC basketball"

         

                                                                                                                

                                                                     Підготовка до проекту 

          

         Diorama book "Safari animals"                                                               Виготовленням діорами

           

Учнівські проекти

           

                                                                  

                                                                   Artland "We love Ukraine."

      

                

                      "Button, button" game                                                     " Touch the animal" game

27 травня 2016р. 

Останній дзвоник – незабутнє свято ! 

І от добігли до кінця шкільні роки навчання. Випускники ідуть останній раз на урочисту лінійку, а далі — випускний бал. Так хотілося швидше закінчити школу, щоб відчути себе дорослими, самостійними, впевненими, незалежними... Але чому ж так щемно на душі? Що ж заважає безтурботно веселитися, може те, що більше вже ніколи випускники не стануть на шкільній лінійці, не зайдуть у свій клас? не зійдуться усі разом, так як завжди було продовж усіх років... Сумно і тривожно на серці сьогодні цим дорослим дітям. Вони і справді стали зовсім дорослими, але для школи, для вчителів залишаться завжди дітьми, пустотливими і веселими, радісними і щасливими, неповторними і різними. Незабаром пролунає для них останній дзвінок у школі. А далі покличуть невідомі, незвідані дороги життя, кожного своя. То ж дай вам, Боже, добра і щастя на путі, світлих і радісних доріг, незрадливої долі. Хай щастить вам усім, дорогі випускники!

  

                  

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Мова- душа нації, її генетичний код, а писемність- найістотніше знаряддя культури, яке у просторі і часі розширює функціювання мови. Щорічно у нашій школі свято української писемності та мови відзначається урочисто та цікаво. Це свято є одним з найцінніших надбань, що залишать українці у спадок своїм нащадкам.

ЯРМАРКА СОЛІДАРНОСТІ

Протягом жовтня у нашій школі проходила Ярмарка солідарності. Продовжуючи шкільну традицію, як і в минулому році, учні школи та педагогічний колектив продавали власноруч виготовлені кондитерські вироби, фрукти та напої. Всі зароблені кошти будуть передані односельчанам, учасникам антитерористичноії операцій на Сході України.

24 жовтня 2015р. 

ВИХОВНИЙ ЗАХІД "РЕВОЛЮЦІЯ НА ГРАНІТІ"

Вчитель історії ,Куликовський Василь Петрович та учні старших класів провели виховний захід " Революція на граніті", присвячений 25-й річниці Революції на граніті.В ході заходу було висвітлено причини та особливості перебігу революці, наголошено на внесок української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав, свобод і національних інтересів Українського народу, у здобутті незалежності України.

24 жовтня 2015

ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКОМ ГРИЩИНЕЦЬКОГО НВК, УЧАСНИКОМ АТО 

БОЙКОМ ЄВГЕНОМ

24 жовтня 2015р.

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКОМ КРИМІНАЛЬНОЇ МІЛІЦІЇ. БЕСІДА НА ТЕМУ: ПРАВОПОРУШЕННЯ. НАСЛІДКИ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

  

21 жовтня 2015р.

ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКОМ АТО М. ПОРОЖНІМ

21 жовтня завітав до нашої школи учасник АТО, доброволець з Канева, голова федерації футболу Канівського району -Микола Порожній. Учні з цікавістю слухали розповіді бійця про бойові будні 17-ї танкової бригади. Після бесіди учні організували концерт з патріотичними піснями, танцями та віршами.

  

 

19 жовтня 2015р. 

АКЦІЯ  "ЧИСТЕ ПОДВІР'Я"

Теплого, осінього дня на подвір'ї школи було гамірно. Учні та класні керівники долучилися до акції "Чисте подвір'я" і прибрали територію школи. Згреблти листя, підмели доріжки, обрізали дерева та кущі.всі учасники працювали добре. Результатом їх спільних зусиль стала чиста, підготовлена до зими територія школи.

17 жовтня 2015р.

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ РІДНОГО СЕЛА

17 жовтня 2015 року відбулося святкування Дня села Грищенці. Цей захід відвідали жителі села, гості з Канева та сусідніх сіл. Програма заходу включала ярмарок, святковий концерт, виставку робіт місцевих майстрів та майстринь.

 Для учнів Грищинецького НВК вже стало традицією брати участь у даному заході. Педагоги- організатори та їхні учні порадували односельчан та гостей запальними танцями,веселими піснями та виставкою малюнків на патріотичну тематику.

                                             

16 жовтня 2015р.

РАЙОННІ ЗМАГАННЯ ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ В БОБРИЦЬКОМУ НВК

15 жовтня 2016

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС ІМ. Т.Г.ШЕВЧЕНКА

15 жовтня вчителі української мови та літератури Грищенецького НВК - Міхневич Надія Вікторівна та Фурса Тетяна Миколаївна провели перший етап Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка.

2 жовтня 2015р.

"УЧИТЕЛЬ СПОКОЮ НЕ ЗНА, УЧИТЕЛЬ ЗАВЖДИ У ТРИВОЗІ...."

Учителю! Прекрасного ти гідний,

Бо вибрав у житті свою мету.

Від імені усіх скажу «спасибі»

За працю твою вчительську святу.

 

Щорічно, у першу неділю жовтня,Україна традиційно відзначає професійне свято освітян.Цього року, навіть природа святкувала разом з вчителями: подарувавши їм теплу та сонячну погоду.За традицією,у цей день в школі проводиться День Самоврядування. Кращі учні 9-11 класів замінили вчителів на уроках та перервах. Учні-вчителі сумлінно підготувалися до проведення уроків, а їхні учні слухалися та старанно працювали .

                                            

Кожен, хто був у ролі вчителя, зрозумів, що це дуже нелегка справа. Адже справжній вчитель повинен не тільки досконало знати свій предмет, але ще й дітей зацікавити ним, тримати дисципліну та увагу всього класу. А це, повірте, завдання не з простих.

Після уроків вчителі мали змогу відпочити на  святковому концерті. Неймовірні, ритмічні танці, чарівні пісні, щемливі віршовані рядки лунали з вуст найдорожчих та найрідніших учнів.

                           

02 ЖОВТНЯ 2015Р.

ВІТАННЯ З ДНЕМ УЧИТЕЛЯ

29 вересня 2015

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

СВЯТО ДЛЯ УЧНІВ 1-5 КЛАСІВ " ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ- КНИГА"

              

              

29 ВЕРЕСНЯ 2015

РОКОВИНИ  ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

21 ВЕРЕСНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МИРУ

СВЯТО, ЯКЕ Є, А МИРУ В УКРАЇНІ -НЕМАЄ.

Три найсолодші літери в житті - 

Як колискову, що співала мати

У стомленному самозабутті -

МИР на землі ти винен зберігати.

11 ВЕРЕСНЯ 2015 

КОНКУРС НА КРАЩУ КВІТКОВУ КОМПОЗИЦІЮ " УКРАЇНО МОЯ, МОЯ ЛЮБА ВКРАЇНО"

07-11 вересня 2015р.

ТИЖДЕНЬ ФІЗКУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ 

                           Ранкова зарядка

Турнір з шашок  

01 вересня 2015р.

ПЕРШИЙ УРОК У СТІНАХ ГРИЩЕНЕЦЬКОГО НВК "МИ-ЄДИНИЙ НАРОД! МИ-ЄДИНА КРАЇНА! "

01 ВЕРЕСНЯ 2015

СВЯТО ПЕРШОГО ДЗВОНИКА-2015

Жовтіє листя на тополі.

Летять у синяві хмарки.

Відкриті навстіж двері в школі —

Ідуть до школи першачки.

З гілок тополь злітає листя,

Кружляє й падає до ніг.

Уперше діти урочисто

Переступають цей поріг.